Vedligeholdelse af træhegn - nye og gamle

Oprettet d.

Gode råd til vedligeholdelse af dit nye eller gamle hegn i træ:

Om grundmalede produkter på Jmkiil.dk

På Jmkiil.dk tilbyder vi grundmalede produkter, der har gennemgået en vigtig proces med vandbaseret træbeskyttelse. Dette betyder, at træet har fået sin første behandling med aktive stoffer, der effektivt beskytter det mod skimmelangreb.

Vi råder altid vores kunder til at tage yderligere skridt ved at efterbehandle produkterne straks efter levering. Dette sikrer, at dit produkt er rustet til at stå imod de skiftende klimatiske forhold. På den måde er dit produkt klædt på til at modstå de udfordringer, som vejret kan byde på.

Det er vigtigt at bemærke, at malede overflader kræver regelmæssig opmærksomhed. Ved at inspicere, rengøre og efterbehandle dem regelmæssigt fjerner du sporer og næringsstoffer fra overfladen. Dette forlænger produktets levetid og reducerer risikoen for skimmel- og algevækst.

Husk, at produktets placering og udsættelse for vind og vejr har stor indflydelse på overfladens holdbarhed. Generelt er samlinger, endetræ og vandrette flader de mest udsatte områder, hvor små revner og afskalninger kan forekomme.

For at sikre den bedste efterbehandling anbefaler vi, at fugtigheden i træet er under 15%. Du kan nemt måle fugtigheden ved hjælp af en fugtmåler, som er tilgængelig i de fleste byggemarkeder i Danmark.

Det er vigtigt at bemærke, at de forandringer i træet ikke skader træet, og derfor er de ikke dækket af reklamationsretten. Dette gælder også for eventuelle spor efter skruer og klammer. På Jmkiil.dk stræber vi efter at levere produkter af høj kvalitet, der kan give dig mange års glæde og brug uden bekymring.

Om vedligeholdelse af pileflethegn på Jmkiil.dk

Pileflethegn henvender sig oftest til dem der ønsker et naturligt udseende i deres hegn. Da det er et naturprodukt vil der dog være farveforskelle og forskelle i størrelsen af den pil der bliver brugt til hegn. Dette er selvfølgelig ikke reklamationsberettiget, da det er en del af charmen ved pileflethegn.

Vores pileflethegn er fra producentens side grundbehandlet med olie tilsat fungicider. For at opnå den optimale beskyttelse anbefaler vi at du efterbehandler hegnene straks efter opsætning. Træolie med fungicider, der hæmmer angreb af skimmelsvamp, anbefaler vi at bruge til efterbehandling, for at forlænge levetiden.

Om vedligeholdelse af trykimprægnerede produkter på Jmkiil.dk

Selv vores udvalg af produkter i trykimprægneret træ kræver fortsat opmærksomhed og pleje.

Vores produkter er nøje designet til at trives udendørs, og behandlingen af deres overflader bør sammenlignes med den pleje, du ville give din træbeklædning, træterrasse eller lignende udendørs træstrukturer.

Træ er et dynamisk materiale, der reagerer på påvirkninger fra vind og vejr. Ikke desto mindre er levetiden for vores produkter lang, hvis du tager hånd om dem og følger de enkle råd, der kan bremse træets naturlige nedbrydning.

Vær opmærksom på, at de ændringer, du måtte bemærke over tid, ikke skader træet, og de er derfor ikke dækket af reklamationsretten. Dette gælder også for eventuelle spor efter skruer og klammer. På Jmkiil.dk ønsker vi, at dine produkter skal glæde dig i lang tid fremover, og vores vedligeholdelsesråd er med til at sikre dette.

Når det kommer til at opretholde din trævares skønhed og levetid, har du to valgmuligheder: træolie eller maling. Vi anbefaler, at du udfører denne behandling umiddelbart efter montering på tørt træ.

Først og fremmest er det vigtigt at starte med en omhyggelig rengøring af produktet for at fjerne støv og snavs. Dette danner det perfekte grundlag for den efterfølgende behandling.

Det er afgørende, at træet er tørt, inden du går i gang med behandlingen. Sørg derfor for, at fugtigheden i træet er under 15%. Du kan nemt måle fugtigheden ved hjælp af en fugtmåler, som du kan købe i de fleste byggemarkeder i Danmark.

Om vedligeholdelse af ubehandlet træ og lærketræ på Jmkiil.dk

Lærketræ er kendt for sin skønhed, men det er også modtageligt for overfladeskimmel. Derfor er det vigtigt at beskytte træet mod disse påvirkninger så hurtigt som muligt. Hvis du vælger ikke at oliere træet, vil lærketræets overflade naturligt udvikle en smuk sølvgrå patina med tiden, og senere kan den endda tage en dybere sort farve. Disse naturlige farveændringer er ikke dækket af reklamationsretten.

For at opretholde lærketræets skønhed og beskytte det mod skimmel og alger, anbefaler vi regelmæssig rengøring. Dette fjerner ikke kun sporer og næringsstoffer fra overfladen, men hjælper også med at forhindre væksten af skadelige organismer.

For at sikre den bedste beskyttelse af dit lærketræ anbefaler vi brugen af træolie, der indeholder fungicider. Disse fungicider bidrager til at forebygge den naturlige nedbrydningsproces og hæmmer angreb fra skimmelsvampe. Det er en effektiv måde at bevare træets kvalitet og levetid.

Vær opmærksom på, at holdbarheden af overfladebehandlingen kan variere betydeligt afhængigt af produkternes placering og deres udsættelse for vind og vejr. Solens ultraviolette stråler kan gradvist blege pigmenteringen og med tiden "brænde" overfladebeskyttelsen væk.

For produkter af ubehandlet træ anbefaler vi altid at anvende en træmaling. Det er en god idé at behandle det ubehandlede, tørre træ før montering for at sikre en solid beskyttelse fra begyndelsen. Det er også lettere at male et produkt, der ikke er samlet.

For at begynde processen, bør du først fjerne eventuelt støv og snavs fra træets overflade. Derefter kan du påføre træet en træbeskyttelse/maling, der indeholder fungicider. Dette hjælper med at beskytte træet mod nedbrydning og forhindrer angreb af skimmelsvampe.

Det er afgørende, at træet er tørt, inden du går i gang med behandlingen. Sørg derfor for, at fugtigheden i træet er under 15%. Du kan nemt måle fugtigheden ved hjælp af en fugtmåler, som du kan købe i de fleste byggemarkeder i Danmark.