Premium komposithegn vs. Budget komposithegn

Premium komposithegn vs. Budget komposithegn

Oprettet d.

Det kan være lidt af en jungle, når man som kunde skal ud og købe et komposithegn. Oftest ligner hegnene hinanden ved første øjekast. Her stopper sammenligningen så også, da der er meget stor forskel på både prisen og kvaliteten af produktet. Vi har valgt at dele vores komposithegn op i 3 kategorier: Premium, Standard og Budget. De tre typer er delt op efter kvalitet, hvor Premium er klart det bedste. Derefter kommer Standard og til slut Budget-udgaven.

 

Premium komposithegn:

Premium komposit hegn er for dem, som er villig til at give noget ekstra for at få en bedre kvalitet samt et produkt med lang levetid. Man får tykkere og dermed stærkere kompositbrædder, som ikke giver sig så let, som andre komposithegn på markedet. Det betyder altså at det vil bue en lille smule, i takt med at det bliver udsat for sol og varme, men slet ikke lige så meget som de billige budgetmodeller på markedet. Med et Premium komposithegn får man et hegn, som vil stå pænt og nydeligt i mange år. Dvs. at hvis man allerede ved at man skal blive boende et sted i mere end 10 år, giver det rigtig god mening at investere det ekstra nu, i forhold til at skulle ud og købe et nyt hegn allerede efter 7-10 år. Man skal altså se det som en langtidsinvestering, som i det lange løb kan vise sig at være noget billigere end at skulle ud og købe Budget- eller Standard hegn flere gange. I forhold til formstabiliteten skal man forvente begrænset udsving sammenlignet med budget og standard modellerne. Det som man kan gøre for at forhindre større udsving, er at bytte rundt på kompositbrædderne så de udligner sig. Dvs. at de sider der har været udsat for meget sol kommer til at være på skyggesiden. Alternativt kan man købe en bundskinne, for at skabe endnu mere stabilitet. Der vil dog stadig aldrig være 100% formstabilitet, da et komposithegn består af både træ og genbrugsplast, hvilket gør at det under alle omstændigheder vil arbejde med tiden (det er ikke et formstøbt støbejernshegn eller betonhegn!). Et kvalitetstegn ved disse Premium komposithegn er at når de begynder at bue, så flækker brættet ikke, som man vil se ved billigere budget-løsninger. Det gør ovenstående løsning med at vende brædderne om mulig, da man ikke skal ud og investere i nye brædder. Ydermere er der ved vores Nice og Korfu Premium hegn rullet en fin træstruktur på brædderne under produktionen. Træteksturen giver brædderne en mere naturlig finish, hvilket rigtig mange kunder er interesserede i. Man skal dog være opmærksom på at træteksturen over tid vil fortage sig, alt afhængig af hvor udsat for vejr og vind hegnet nu er.

 

Fordele ved et Premium komposithegn:

 • Kraftigt kompositbræt
 • Ekstra forstærkede vægge og kamre i brættet
 • Galvaniserede stolper fra Europa (høj kvalitet som ikke ruster let)
 • Lang forventet levetid 15-25 år (afhænger selvfølgelig af vind og vejr og hvor udsat det står)
 • Forstærket fer og not i brættet (så det er meget mere stabilt i stormvejr, samt når solen varmer brættet op om sommeren)

Ulemper ved et Premium komposithegn:

 • Et Premium hegn er dyrere end komposithegn fra både Budget- og Standard-serien
 • Man skal som ved alt komposithegn forvente udsving i formstabiliteten alt afhængig af hvor udsat et sted det står. Mere sol = større udsving
 • Hos jmkiil.dk får vi færre henvendelser fra kunder der har købt denne type hegn, da deres Premium hegnsløsning holder i rigtig mange år 😉

Standard komposit hegn:

Ved køb af vores Standard komposit hegn går man nogle trin op i forhold til kvaliteten. Her er kompositbrædderne oftest blevet lidt stærkere og mere robuste. Det vil sige en længere levetid, samt længere tid hvor det står pænt, i forhold til et Budget komposithegn. Her kan man forvente en levetid på op til 10-15 år. Et Standard komposithegn henvender sig altså til de kunder, som ikke vil gå alt for meget på kompromis i forhold til kvalitet, men hvor prisen stadig spiller en rigtig stor rolle.

 

Fordele ved et Standard komposithegn:                

 • Længere forventet levetid end en Budget komposithegn (afhænger selvfølgelig af vind og vejr og hvor udsat det står)
 • Billigere end et Premium komposithegn
 • Henvender sig til den prisbevidste kunde, som ikke vil gå helt på kompromis med kvaliteten

Ulemper ved et Standard komposithegn:

 • Kompositbrædderne vil efter en periode i solen begynde at bue
 • Kortere levetid i forhold til Premium-serien

Budget komposit hegn:

Dette hegn er et prisbilligt komposit hegn, som man ofte kan finde rundt omkring i diverse byggemarkeder. Til prisen er hegnet rigtig fint. Hegnet er ofte karakteriseret ved at kompositbrædderne er meget tynde, og der er sparet på materialet i det hele taget. Det kommer til udtryk ved at brædderne vil bue en del, når det bliver udsat for vind og vejr. Især varmen fra solens stråler, har stor indflydelse på hvordan brædderne vil arbejde. De medfølgende galvaniserede stolper er oftest fra Kina, og galvaniseret på en anden måde end vi kender det fra Europa. Det er dog umuligt at se, hvordan disse er galvaniseret når man køber dem. Dette kan man først se efter en årrække, hvor de vil begynde at ruste.

Fordele ved et Budget komposithegn:

 • Yderst prisbilligt (til den meget prisbevidste kunde)
 • Man kan få flere flotte Budget komposithegn

Ulemper ved et Budget komposithegn:

 • De galvaniserede stolper vil med tiden begynde at ruste (oftest dem fra Kina)
 • Kort levealder (forventet levealder 7-10 år) (afhænger selvfølgelig af vind og vejr og hvor udsat det står)
 • Man skal forvente at kompositbrædderne efter en kortere periode ude i solen begynder at bue meget

Hos jmkiil.dk synes vi, at der skal være et komposithegn for enhver kunde, så derfor har vi i vores sortiment både Premium, Standard og Budget komposit hegnsløsninger.

 

Det gælder for alle komposithegn, at ligesom med træ, så vil hvert enkelt kompositbræt være unikt. Det vil sige, at man vil opleve at når der sker en farveændring, vil der være variation i ændringen fra bræt til bræt. Som udgangspunkt kan der siges følgende om kompositbrædder og farveændring: 

 • Farven på kompositbrædder reduceres mest de første 3-4 måneder (ca. 10-25%). Det sker i forbindelse med at det blive udsat for sol og regn og efter de 3-4 måneder vil farven være meget stabil. 
 • Producenterne foreskriver en reduktion i farven over en 5-årig periode på 35%. Som sagt vil der være forskel på hvordan og hvornår de enkelte brædder reduceres i farven, alt afhængig af hvordan brædderne bliver udsat for sol og regn. I sidste ende resulterer det i at der kommer et spil i farven på ens komposithegn.

 

Nice og Korfu komposithegn er vores Premiumløsning, hvor kvaliteten og holdbarheden har været i fokus. Dette er et produkt vi med stolthed kan sælge. Hegnet er til dem, som ønsker det bedste og ikke vil nøjes. Disse hegn er meget stærke, og har en lang levetid. Premium komposithegnene er dem som vi sælger klart flest af, og det er altid personalets umiddelbare anbefaling.

Amsterdam og Stockholm er nogle af vores Standard komposit hegn, hvor man ligger på en middel karakter med pil op. Disse hegn er rigtig flotte og har en væsentlig længere levetid set i forhold til Budget modellerne. Rent prismæssigt så ligger Standard modellerne meget tæt på vores Premium modeller.

Artura er en af vores Budgetmodeller indenfor komposithegn. Her er prisen det absolutte omdrejningspunkt. Det er ideelt til dem, som gerne vil have et vedligeholdelsesfrit hegn til billige penge, og som kan leve med at kvaliteten ikke er i top, samt kortere levetid på 7-10 år på produktet.