Ubehandlet vs. trykimprægneret redskabsskur?

De fleste redskabsskure som du kan købe i Danmark leveres i ubehandlet træ. Her vil du efter opsætningen skulle give dit produkt træbeskyttelse eller en anden form for beskyttelse udvendigt og indvendigt. Du kan også vælge at købe dit nye redskabsskur i trykimprægneret træ, hvilket gør at du straks efter opsætningen kan tage det i brug, og dermed slippe for at skulle bruge tid og kræfter på at efterbehandle dit produkt straks efter opførsel. Du skal dog altid før den våde tid sætter ind give dit redskabsskur træbeskyttelse imod råd og svamp, og dette gælder både udvendigt som indvendigt. I Danmark oplever vi at det regner rigtig meget i lange perioder, og nogle år mere end andre. Afhængig af tykkelsen på træet, så vil vand altid kunne trække igennem på de almindelige redskabsskure og havehuse. Desto tykkere træet er, desto længere tid vil der gå før evt. vand kan trænge igennem. Man bør altid huske at kontrollere de ting, som man har opbevaret i sit redskabsskur. Har man eksempelvis en havetraktor eller andre ting stående, som man gerne vil have ekstra beskyttet er det altid en god ide at ligge et tæppe over. 

Ubehandlet redskabsskur: skal straks efter opsætning have træbeskyttelse indvendig og udvendigt

Imprægneret redskabsskur: kan sættes op og tages i brug straks, dog skal man altid før den våde tid sætter ind give det træbeskyttelse udvendig og indvendigt imod råd og svamp.

Man skal huske på at der oftest til redskabsskure og havehuse benyttes træ i tykkelse 12-24mm, og disse trætykkelse kan kun suge en vis mængde vand, og i perioder hvor det regner rigtig meget vil vandet suge igennem træet, og derfor er det meget vigtigt altid at huske på at få givet sit redskabsskur og havehus indvendig beskyttelse imod råd og svamp.