100% Sønderjysk savværk

Et lokalt savværk med respekt for træ

Hos et lille sønderjysk savværk, lidt syd for Ribe, producerer man træ i lange baner. En stolt tradition med kærlighed og respekt for træ, har bevæget sig igennem generationer og bliver i dag holdt i hævd af grundlæggerens barnebarn, Thomas, der ejer savværket. Savværket blev grundlagt i 1952 af Thomas' morfar og er vokset fra at være en lille tømrervirksomhed, til nu at være et velrenommeret savværk der har udviklet sig til at være en fast bestanddel af lokalområdet.

Et bæredygtigt udtryk

Det er tydeligt at fornemme kærligheden til træ, når man bevæger sig rundt på savværket der fylder 70 år næste år. For det første kan man ikke undgå at lægge mærke til den enorme mængde træ der er samlet på et relativt lille område. For det andet lyser det ud af Thomas og hans medarbejdere at de føler stor glæde og stolthed ved at arbejde med træet, der bliver leveret af HedeDanmark. Træet er 100% dansk og HedeDanmark lever efter den filosofi at når et træ bliver fældet, bliver der plantet to nye, hvilket sikrer en sund og naturlig balance i skovene. Samtidig hører der en historie med til hver sending af træ ifht. oprindelsesområde, så træ er ikke bare træ. 

Intet spild

Den bæredygtige filosofi og respekten for træet kommer også til udtryk i forbindelse med savværkets genbrug af rester fra produktionen. Det spild der nu måtte være, når der bliver savet, bliver hugget til træflis. Det nyder savværket godt af i de kolde måneder, da de bruger det til at fyre med. Andre virksomheder aftager træflisen til samme formål så intet går til spilde. 

Danskproducerede sheltere i høj kvalitet

Når man køber et Hjemsted Premium shelter hos os, køber man derfor ikke bare et hvilket som helst produkt, produceret på en eller anden fabrik i udlandet. Man køber et shelter, hvor respekten for træet er i højsædet og producenten står inde for kvaliteten. Man kan læse mere om de forskellige Hjemsted Premium sheltere lige her: Sheltere. De findes både i 4-personers, 4-personers XL, 6-personers og 8-personers udgaver.